ידע ומשאבים
-
פודקאסטים
-
מאגר הפודקאסטים

עצרו! אוצר בלום לפניכם!

בדרך לבית הספר וחושב על איך להסביר לכיתה את הפסקה ההיא במגילת העצמאות? באוטובוס מתכננת עוד שיעור בספרות? אספנו בשבילכם את הפודקאסטים הטובים ביותר בעברית, ואת הפרקים הכי רלוונטיים מתוכם עבור מורים לתחומי הדעת ההומניים השונים.

תוכלו למיין את התכנים השונים לפי תחומי הדעת שאתם מלמדים. להעשרת הידע שלכם ושל תלמידיכם.
זהירות - ההאזנה ממכרת!

עיינו ברשימת הפודקאסטים

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
המקרא - בין לאומיות לאוניברסליות, פרופ' ישראל קנוהל, בית אבי חי
"שאלת היחס בין ישראל לעמים אחרים היא משאלות היסוד שבהן מתחבטת הציבוריות הישראלית כיום, אך שורשיה מצויים בניגודי ההשקפות הקיימים כבר במקרא. הסדרה תעסוק במחלוקת הפנימית במקרא בנושא זה: מצד אחד גישה המדגישה את בחירת עם ישראל ואת ייחודו ורואה את העמים האחרים כבעלי חשיבות משנית או אף שלילית; ומצד שני, גישה המעניקה מעלה לאומות העולם ואף חותרת להשוות את מעמדן הדתי והרוחני למעמד האומה הישראלית.
לפודקאסט
תנ"ך
תושב"ע
מחשבת ישראל
דמויות מקראיות בקוראן - פרופ' מאיר בר אשר, בית אבי חי
מדוע מציג הקוראן את הדמויות המקראיות בצורה מקוטעת? מהי ההשקפה העומדת ביסוד גישה ספרותית זו? מה בחר 'המספר' הקוראני ליטול מן המקרא או ממקורות חוץ־מקראיים ועל מה ביכר לוותר ומדוע? במהלך הסדרה נבקש לענות על שאלות אלו ונתחקה אחר דרכי טוויית סיפורי המקרא-הקוראן, תוך עיון מפורט בסיפוריהן של מבחר דמויות: קין והבל, נוח, אברהם, יוסף, משה, דוד ושלמה. לצד הקוראן, נעיין בספרות הפרשנות הענפה לקוראן, הספרות החיצונית למקרא, מדרשי חז""ל וקטעים מכתבי אבות הכנסייה.
לפודקאסט
מורשת דת האסלאם
מורשת דת הנצרות
מורשת הדת הדרוזים
מחשבת ישראל
תנ"ך
תגובת עם ישראל ומנהיגיו לחורבן בית שני - סדרת שיעורים מאת פרופ' ישעיהו גפני, בית אבי חי
"האסון של חורבן בית המקדש השני (70 לספה״נ) נתן אותותיו בשני מישורים: המישור הראשון היה בתחום האידיאי-נפשי, ואילו המישור השני נגע לתחום המעשי והתפקודי של המקדש. משימתה הראשונה של ההנהגה הייתה לשכנע את בני הדור שחוו את החורבן כי עדיין קיימת משמעות דתית להישרדותה של האומה, גם בהיעדר המקדש.
לפודקאסט
היסטוריה
תושב"ע
מחשבת ישראל
תנ"ך
ספר הכוזרי לרבי יהודה הלוי - סדרת שיעורים מאת פרו'פ זאב הרוי, בית אבי חי
ר' יהודה הלוי (1075 לערך–1141), המשורר העברי האלוהי, כתב גם דיאלוג פילוסופי מרתק – ספר הכוזרי. בספר זה ריה"ל תקף את הפילוסופיה השכלתנית של אריסטו, והציע פילוסופיה חדשה המבוססת על החוויה הישירה, הדמיון, והתודעה ההיסטורית.
לפודקאסט
מחשבת ישראל
פילוסופיה
מורשת דת האסלאם
מורשת דת הנצרות
תושב"ע
סדרת שיעורים על מרידות החשמונאים - פרופ' זאב ספראי, בית אבי חי
כיצד הגיעה משפחת כוהנים כפרית, שהחליטה להתנגד לשלטון הסלווקי, למעמד של שושלת מלוכה אריסטוקרטית השולטת במדינה חזקה ועוצמתית? במהלך הסדרה נתאר את סיפור המרידות של החשמונאים החל מפרוץ המרד במודיעין ועד לכיבושי אלכסנדר ינאי.
לפודקאסט
היסטוריה
תושב"ע
תנ"ך
מחשבת ישראל
סדרת שיעורים על דמותו והגותו של משה מנדלסון - פרופ' שמואל פיינר, בית אבי חי
הפילוסוף היהודי-גרמני משה מנדלסון (1729–1786) היה היהודי המפורסם ביותר בעולם במאה ה-18, ומהדמויות הראשיות בתולדות עם ישראל בעת החדשה. פרסומו הרב הקנה לו יחס סותר: הערצה גדולה וזיהוי עם מודרניזציה מחד גיסא, ודמוניזציה והוקעה מאידך גיסא. כיצד התפתח כמשכיל מוקדם? מה היו עימותיו מול הנצרות ומול האליטה הרבנית? איך נראה מאבקו לסובלנות דתית?
לפודקאסט
היסטוריה
פילוסופיה
מחשבת ישראל
סדרת שיעורים על ראשית הנצרות על רקע בית שני - פרופ' סרז' רוזר, בית אבי חי
לפודקאסט
מחשבת ישראל
מורשת דת הנצרות
תושב"ע
סודו של המשפט העברי - סדרת שיעורים מאת פרופ' חיים רקובר, בית אבי חי
לפודקאסט
תושב"ע
תנ"ך
מחשבת ישראל
התנ"ך - ספר רב מהפכות. סדרת שיעורים על המהפכות הגדולות בתנ"ך ושל התנ"ך (פרופ' יאיר זקוביץ', בית אבי חי)
"המהפכה המונותאיסטית – המרת האמונה באלים רבים לאמונה באל יחיד, בורא עולם ושליטו, שבחר בישראל לעבדו ולשמור את מצוותיו – הייתה הכוח המניע למעשה כתיבתו של ספר התנ״ך. בתנ״ך נשמע הד קולן של מהפכות רבות נוספות, כגון יצירת הסיפורת, כינון אופוזיציה למוסד המלוכה, בחירה בעיר קודש יחידה, הביקורת המוסרית בנבואה, ועוד. בסדרת השיעורים נעסוק בעשר מן המהפכות האלה, שכולן הרימו תרומתן לעיצובו של ספר התנ״ך ולעיצוב העם שהפך את התנ״ך לכתבי הקודש שלו.
לפודקאסט
מחשבת ישראל
תנ"ך
תושב"ע
חיפושי הנבואה- אשכנז וצרפת (פרופ' משה אידל, בית אבי חי)
"פסקה הנבואה מישראל – האומנם? הסדרה תעסוק באישים שראו בעצמם נביאים, או שאחרים ראו בהם ככאלה, על רקע תופעות שונות מימי הביניים ועד ימינו.
לפודקאסט
מחשבת ישראל
תושב"ע
תנ"ך
חיפושי הנבואה - ימי הביניים (פרופ' משה אידל, אבי חי)
"פסקה הנבואה מישראל – האומנם? הסדרה תעסוק באישים שראו בעצמם נביאים, או שאחרים ראו בהם ככאלה, על רקע תופעות שונות מימי הביניים ועד ימינו.
לפודקאסט
מחשבת ישראל
תושב"ע
תנ"ך
חיפושי הנבואה במקרא ובחז"ל (פרופ' משה אידל, בית אבי חי)
"פסקה הנבואה מישראל – האומנם? הסדרה תעסוק באישים שראו בעצמם נביאים, או שאחרים ראו בהם ככאלה, על רקע תופעות שונות מימי הביניים ועד ימינו. בפרק זה נעסוק במקרא ובחז"ל.
לפודקאסט
תנ"ך
תושב"ע
מחשבת ישראל
יצירות מופת בספרות העולם - ד"ר יואב רינון (האוניברסיטה העברית)
הלימוד מובנה בסדר כרונולוגי, החל מיצירותיו של הומרוס ה"איליאדה" וה"אודיסיאה", שהועלו על הכתב במאה ה-8 לפנה"ס, וכלה בשניים ממחזותיו של שקספיר, "המלך ליר" ו"הסערה", שנוצרו במאה ה-17. בכל שיעור נדון ביצירה או ביצירות ספרותית, ננתח את ההיבטים התוכניים והאסתטיים שלהן, ונבהיר מדוע יש לראות בהן יצירת מופת.
לפודקאסט
ספרות
מבוא למחשבת ישראל - סדרת שיעורים עם פרופ' משה הלברטל (האוניברסיטה הפתוחה)
סדרת שיעורים מצוינת העוקבת אחר כל התחנות המשמעותיות בהתפתחות המחשבה היהודית, מהתנ"ך ועד העת החדשה.
לפודקאסט
היסטוריה
מחשבת ישראל
תושב"ע
פילוסופיה
סוגיות במחשבה מדינית- סדרת שיעורים של פרופ' משה הלברטל (האוניברסיטה העברית)
השיעורים עוסקים בארבע סוגיות מרכזיות של המחשבה הפוליטית: מהו השלטון האידיאלי (אפלטון ואריסטו), מהי הלגיטימציה לריבון וגבולות הריבונות (הובס ולוק), כיצד מחלקים משאבים (מרקס, רולס, נוזיק וולצר), וליברליזם, לאומיות ופוליטיקה של זהויות (טיילור, סנדל, פוקו ועוד)
לפודקאסט
אזרחות
פילוסופיה
מדעי החברה
מורשת דת האסלאם
מורשת דת הנצרות
מרטין לותר קינג • 94 שנים להולדתו (חיים של אחרים -ערן סבאג, גל"צ)
לפודקאסט
היסטוריה
אזרחות
מורשת דת האסלאם
מורשת דת הנצרות
מורשת הדת הדרוזים
אחרונים על הרכס - שבת עולמית: השעה התיעודית
80 שנה להקמת הפלמ"ח: על תרומתו המיוחדת לצבא הקבע הגדול של הישוב היהודי בארץ ישראל להגנת המדינה שזה עתה נולדה והניצחון הגדול על צבאות ערב הסדירים שניסה להשמידה. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: עמוס חורב, אלוף בדימוס; ישעיהו גביש, אלוף בדימוס; ד"ר מרדכי נאור, היסטוריון.
לפודקאסט
היסטוריה
אזור הנוחות - שבת עולמית: השעה התיעודית
על ספרו החדש של פרופ' דניאל ברטל "אזור הנוחות של חברה בסכסוך", בו ניסה להסביר תופעה פסיכולוגית ולפיה אנשים החיים בתוך סכסוך מתמשך – מתאימים את עצמם לאורך הסכסוך ויוצרים את מנגנון הנוחות האישי שלהם. לצורך יצירת המסגרת האישית המגוננת הם דבקים בנרטיב הסכסוך כפי שמובא להם ע"י הגורמים השלטוניים במדינה בה הם חיים. מנחה: יצחק נוי השתתפו: פרופ' דניאל ברטל, אוניברסיטת תל-אביב; פרופי שיפרה שגיא, אוניברסיטת בן-גוריון; ד"ר עופר שנער, המרכז האקדמי רופין.
לפודקאסט
היסטוריה
פילוסופיה
מדעי החברה
אזרחות
הקרב הנשכח - שבת עולמית: השעה התיעודית
הקרב הנשכח הוא הקרב השלישי על מתחם לטרון במלחמת העצמאות. באותה המלחמה ניסה צה"ל לכבוש את המבצר מידי הלגיון הירדני חמש פעמים. הוא נכשל בכל הניסיונות. בקרב הזה השתתפו חטיבות הפלמ"ח בפיקודו של יגאל אלון. מהלכי הקרב לא תואמו כהלכה. פיקוד הפלמ"ח לא היה ערוך כהלכה וגם הקרב הזה הסתיים בכישלון צורב ובהרבה הרוגים ופצועים. מנחה: יצחק נוי השתתפו: אל"מ אורי ביידץ, אז מפקד מחלקה בקרב; פרופי אלון קדיש, היסטוריון צבאי; יואב רגב, מבני דור הפלמ"ח.
לפודקאסט
היסטוריה
הסטוריה וזכרון כאן ושם- שבת עולמית: השעה התיעודית
על מיתוסים, היסטוריה וזיכרון בחברה האסלאמית ובחברה הישראלית ובהשוואה שביניהן: מעמדה של ירושלים באסלאם, מעמד היהודים בארצות באסלאם הסוני ומעמדם של היהודים ומדינת ישראל בארצות השיעה בעולם ובעיקר באיראן, שרואה בישראל של היום חלק מהמערב השוקע ואשר דינו להיות מושמד. מנחה: יצחק נוי השתתפו: פרופ' עמנואל סיוון, האוניברסיטה העברית; פרופי ישראל גרשוני, אוניברסיטת תל אביב; פרופ מאיר ליטווק, אוניברסיטת תל אביב.
לפודקאסט
היסטוריה
מדעי החברה
אזרחות
מחשבת ישראל
מורשת דת האסלאם
מאה ושבע עשרה שנים אחר כך - שבת עולמית: השעה התיעודית
על דמותו של בנימין זאב הרצל שהלך לעולמו בכ' בתמוז תרס"ד (1904): האם מעשיו של חוזה המדינה משפיעים על חיי היום יום במדינת ישראל 2021 והאם האנטישמיות שהניעה למען הקמת מדינה יהודית – עדיין קיימת עפ"י העקרונות שאותם הרצל תאר בכתביו? מנחה: יצחק נוי השתתפו: פרופ' דינה פורת, אוניברסיטת ת"א ויד ושם; פרופ' אריאל פלדשטיין, אוניברסיטת בן-גוריון; פרופ' מעוז עזריהו, אוניברסיטת חיפה.
לפודקאסט
היסטוריה
אזרחות
מחשבת ישראל
יצחק ויטנברג - שבת עולמית: השעה התיעודית
איציק ויטנברג היה מנהיג מרד גטו וילנה שהמשטרה היהודית של הגטו הסגירה לנאצים בשל איומי השמדה. בסופו של דבר ולאחר פקודה שהועברה אל ויטנברג ע"י המחתרת הקומוניסטית, הסגיר את עצמו מנהיג המרד לידי הרוצחים. פרשת מותו מעוררת דילמה מוסרית קשה עד היום. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: פרופ' דינה פורת, יד ושם; יונת רוטביין-מרלה, מכון המחקר של השומר הצעיר; פרופ' גדעון גרייף, הקריה האקדמית אונו
לפודקאסט
היסטוריה
מחשבת ישראל
פילוסופיה
תושב"ע
הם באו מהצפון - שבת עולמית: השעה התיעודית
העלייה היבשתית לארץ ישראל מן הצפון: על גורלם של צעירים יהודים מתורכיה שהגיעו לארץ לפני הקמת המדינה, לחמו בקרבות מלחמת העצמאות והקימו את קיבוץ נחשולים שבצפון. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: ד"ר שמעון גת, מכון אבשלום; לאה בר יוסף, בת אחותו של בנימין קולדרו ז"ל; יצחק פינטו, מהשרידים האחרונים של הקבוצה.
לפודקאסט
היסטוריה
70 שנה לקרב תל מוטילה - שבת עולמית: השעה התיעודית
על הקרב הגדול ביותר שהתחולל בין צה"ל לבין צבא סוריה לאחר סיום מלחמת העצמאות. הקרב נבע מניסיונות הצבא הסורי להשתלט על השטח המפורז על פי הסכמי שביתת הנשק. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: מתי גרינברג, היסטוריון רשמי של צה"ל; אסתר חומש- גופר, אחות שכולה; ד"ר גבי ברשי, מ"פ בקרב תל-מטילה.
לפודקאסט
היסטוריה
זכרונות נעלמים - שבת עולמית: השעה התיעודית
על גורלם של אלפי מחנות הריכוז וההשמדה מימי האימפריה הנאצית בשנים 1933-45: ההבדלים בטיפול בבעיה בין מדינות שונות שבהן היו מחנות., בין פולין וגרמניה, הניגוד שבין האינטרסים התיירותיים בשרידי המחנות – לבין הצרכם הנדל"נים של תושבי אירופה המתרחבת המעוניינים בשטחי המחנות לבניית בתי מגורים. השתתפו: פרופ' דינה פורת, יד ושם; פרופ' משה צימרמן, האוניברסיטה העברית; יורם חיימי, רשות העתיקות. מנחה: יצחק נוי
לפודקאסט
היסטוריה
מדעי החברה
פילוסופיה
אני צפתי - שבת עולמית: השעה התיעודית
על ההיסטוריה המרתקת של בירת הגליל העליון מימי המרד היהודי הגדול ברומאים בשנת 70 לספירה ועד למלחמת העצמאות ב-1948: על המיסטיקה של צפת וחשיבותה בעיניי היהודים והערבים כאחת, וגם בעדות הספרדית והאשכנזית שבעיר וחייהן עם תושביה הערביים של צפת, ועל מצבה מנחה: יצחק נוי
לפודקאסט
היסטוריה
מורשת דת האסלאם
מורשת דת הנצרות
מורשת הדת הדרוזים
מחשבת ישראל
נהלל בת 100 - שבת עולמית: השעה התיעודית
יום הולדת 100 למושב: על חשיבותו המיוחדת כדוגמא וכמופת לעשרות מושבי עובדים שקמו בארץ ישראל ובמדינת ישראל, על תרומתה של נהלל לחקלאות ולהגנת הישוב היהודי מאז הקמת המושב ב-1921 ועד היום. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: אוריאל בן-עמי, היסטוריון וסופר; עופר אבידוב, בן נהלל; ד"ר מרדכי נאור, חוקר תולדות ארץ ישראל.
לפודקאסט
היסטוריה
מחשבת ישראל
שבעים שנה לתנועת המרי העברי - שבת עולמית: השעה התיעודית
על ניסיון קצר הימים, לאחד את כל שלושת הגופים: ההגנה, אצ"ל ולחי שנאבקו בשלטון המנדט הבריטי בארץ ישראל, לכלל גוף לוחם אחד. "תנועת המרי העברי" פעלה בין השנים 1945-1946 וביצעה אחת עשרה פעולות גדולות נגד הממשלה הבריטית בארץ ישראל. מנחה: יצחק נוי השתתפו: פרופ' יגאל עילם, היסטוריון; יוסף קיסטר, מכון ז'בוטינסקי.
לפודקאסט
היסטוריה
הוועד האנטי פשיסטי - שבת עולמית: השעה התיעודית
הירצחו של גדול הסופרים והמשוררים ביידיש ברוסיה הסובייטית תחת שלטון האימים של יוסף סטלין לפני 80 שנה, פרץ מרקיש: על המניעים של השילטון הקומוניסטי לחיסול הוועד שבו רוכזו גדולי יוצרי היידיש כבר ב-1941 בניסיון לשכנע את ארה"ב לעזור לברה"מ במלחמתה – לאחר שהמלחמה הסתיימה בניצחון סובייטי. מנחה: יצחק נוי השתתפו: פרופסור שמעון רדליך, מאונ' בן גוריון; דוד מרקיש, סופר, בנו של פרץ מרקיש, אחד הנרצחים ב- 1948; ולרי מיכאלובסקי, מאסטרנטית באונ' ירושלים.
לפודקאסט
היסטוריה
פילוסופיה
מחשבת ישראל
דרכה של ישראל למלחמת יום כיפור - שבת עולמית: השעה התיעודית
על השנים 1970-1973 שקדמו למלחמה ולמשא ומתן הכושל שהתנהל בין ישראל ומצרים בתיווכה של ארה"ב. הפרק עקב אחר ספרו של פרופ' יואב גלבר שטוען בספרו כי לא ניתן היה למנוע את המלחמה מפני שנשיא מצרים לא יכול היה להתחיל במשא ומתן לשלום בלי שיביא לעמו ניצחון אפילו ניצחון מדומה. מנחה: יצחק נוי השתתפו: פרופ' יואב גלבר, אוניברסיטת חיפה; פרופ' חגי צורף, ארכיון המדינה; ד"ר מאיר בוימפלד, חוקר מלחמת יום הכיפורים.
לפודקאסט
היסטוריה
תהיה מלחמה בקיץ - שבת עולמית: השעה התיעודית
65 שנים למערכת סיני: במשדר השתתף פרופ' מוטי גולני שספרו בן שני הכרכים הנושאים את כותרת המשדר, הוא פרי מחקר רב שנים העוסק בהיבטים הפוליטיים והאחרים שקדמו למבצע ועל תוצאותיו, שבסופו של דבר גם תרמו לביסוס מעמדה של ישראל במערב. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: פרופ' מוטי גולני, אוניברסיטת תל-אביב; פרופ' איתן גלבוע, אוניברסיטת בר-אילן; ד"ר נתן ארידן, אוניברסיטת בן-גוריון.
לפודקאסט
היסטוריה
ח.נ. ביאליק בן מאה ועשרים - שבת עולמית: השעה התיעודית
על דמותו של המשורר הלאומי של ישראל ח.נ. ביאליק לציון 120 שנה להופעת ספר שיריו בשנת 1901. שלושת המומחים שהשתתפו בפרק סיפרו על פועלו הספרותי והלאומי של האיש ובקשריו המיוחדים עם חלוצי הישוב בארץ-ישראל, שעמם לא תמיד ראה עין בעין את התגשמותה של החברה העברית כאן. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: פרופ' זיווה שמיר, אוניברסיטת רייכמן הרצליה; ד"ר מוטי זעירא, המדרשה אורנים; הסופר רוני סומק.
לפודקאסט
היסטוריה
מחשבת ישראל
ספרות
שמונים שנה לבאבי ייאר - שבת עולמית: השעה התיעודית
מציינים שמונים שנה לתחילת הטבח באתר ההשמדה הידוע ולהתייחסותה של הקהילה הכללית באוקרינה ליהודים אז והיום. הוזכרו לא רק מעשי זוועה שנעשו על ידי אזרחים אוקראינים נגד יהודים, אלא גם פעולות הצלה של אנשים שאפשר למנות אותם בין חסידי אומות העולם. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: פרופ' דינה פורת, אוניברסיטת תל-אביב; פרופ' שמעון רדליך, אוניברסיטת בן-גוריון; פרופ' מרטין וילבר, אוניברסיטת חיפה.
לפודקאסט
היסטוריה
פרל הארבור 80 שנה אחרי- שבת עולמית: השעה התיעודית
מדוע תקפה יפן את ארה"ב כשהיה ברור לה שאינה יכולה להתגבר על אמריקה ומדוע מכריז היטלר מלחמה על ארה"ב שלושה ימים אחרי מתקפת פרל הרבור? השתתפו: פרופ' איתן גלבוע, אוניברסיטת בר-אילן; פרופ' דני אורבך, האוניברסיטה העברית; פרופ' משה צימרמן, האוניברסיטה העברית. מנחה: יצחק נוי
לפודקאסט
היסטוריה
תהפוכות במזרח התיכון - שבת עולמית: השעה התיעודית
הפרק עסק ביחס של המוסלמים הסונים במזרח התיכון ובצפון אפריקה אל החברות הלא סוניות והלא מוסלמיות – פעם והיום. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: פרופ' משה מעוז, האוניברסיטה העברית; פרופ' עפרה בנג'ו, אוניברסיטת תל-אביב; ד"ר יוסר חייזראן, האוניברסיטה העברית.
לפודקאסט
היסטוריה
מורשת דת האסלאם
מורשת דת הנצרות
מורשת הדת הדרוזים
הקיבוץ שנרמס פעמיים - שבת עולמית: השעה התיעודית
הקרב ניצנים ב-1948: נפילת הקיבוץ בידי הצבא המצרי ודף הקרב של אבא קובנר שגינה במילים קשות את הכניעה ועל מעשה גבורתה המדהים של האלחוטאית מירה בן ארי שנהרגה בקרב. השתתפו: ד"ר מרדכי נאור, היסטוריון; אל"מ דני בן-ארי, בנה של מירה בן ארי; דורית אלקין, חברת קיבוץ ניצנים מלידה. מנחה: יצחק נוי.
לפודקאסט
היסטוריה
50 שנה למשפט לנינגרד הראשון - שבת עולמית: השעה התיעודית
על ענותם של יהודי ברית-המועצות שרצו לצאת מן המדינה. ניסיון של קבוצה קטנה של יהודים לחטוף מטוס מבריה"מ שלא צלח. הוא הסתיים במשפט שעורר רוגז רב בעולם והביא לפתיחת בריה"מ לכ- 300,000 אזרחים רוסים. 250,000 מהם היו יהודים ומהם ב-160,000 עלו לישראל. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: פרופ' שמעון רדליך: אונ' בן גוריון; ד"ר יעקב לבנה: משרד החוץ; ד"ר נתי קנטרוביץ: ארגון נתיב.
לפודקאסט
היסטוריה
מחשבת ישראל
מלחמה ושלום 70-77 שבת עולמית: השעה התיעודית
על מלחמת ההתשה שקדמה למלחמת יום הכיפורים וגם למלחמה עצמה, הפוליטיקה הפנימית בישראל, ארה"ב ובמצרים ובחוסר ההבנה המוחלט של שתי הראשונות בהבנת כוונותיו האסטרטגיות של אנוואר סאדאת. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: אפרים הלוי, ראש המוסד לשעבר; ד"ר יגאל קיפניס, היסטוריון; אמיר אורן, פרשן.
לפודקאסט
היסטוריה
שמונים שנה להירצחו של אברהם שטרן - שבת עולמית: השעה התיעודית
מפקד לח"י הראשון אברהם שטרן, נרצח בתל-אביב ע"י הבולשת הבריטית בכ"ט בשבט תש"ב (1942). על מניעיו הפוליטיים של הסטודנט ללימודים קלאסיים והמשורר שהחליט להפוך למהפכן ולהביא לגרוש הבריטים מארץ-ישראל, בלי להתחשב בתנאי במלחמת העולם השנייה ודמותו של האיש הפכה למיתוס. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: יאיר שטרן, לשעבר מנכ"ל הטלוויזיה הישראלית; ד"ר אופירה גרוווייס קובלסקי, מכללת צפת; פרופ' אודי לבל, אוניברסיטת בר-אילן.
לפודקאסט
היסטוריה
הרעה מהצפון- שבת עולמית: השעה התיעודית
מלחמת יום הכיפורים בצפון מנקודת המבט הסורית והסובייטית: אחד הגילויים הבולטים, מספר על המנהיג הסורי, חאפז אסאד, שהבין כבר ביום השני להתקפה על ישראל כי שחרור רמת הגולן מידי הישראלים הוא מעבר לכוחו. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: אל"מ פסח מלובני, היסטוריון; פרופ' אמציה ברעם, אוניברסיטת חיפה; אל"מ חגי מאן, פנסיונר.
לפודקאסט
היסטוריה
אולואה – חיים ארלוזורוב- שבת עולמית: השעה התיעודית
על בני הדור השני והשלישי של העולים לא"י עם הספינה "חיים ארלוזורוב" בסוף פברואר 1947, אז נעצרו והוגלו לקפריסין. שלושת המומחים שהשתתפו שוחחו הן על קורותיה של אניית המעפילים והן על המפעל הגדול של המוסד לעליה ב' של "ההגנה" שבנחישותו להעלות מעפילים ארצה ולהצליח לקנות את לב העולם למצוקת שרידי שואת אירופה שחיפשו בית אחרי ההשמדה. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: פרופ' אביב חלמיש, האוניברסיטה הפתוחה; ד"ר שרוני פלדמן, מראשי קבוצת אח"א; תת אלוף ד"ר ישראל לשם, אוניברסיטת חיפה.
לפודקאסט
היסטוריה
"אל נלך כצאן לטבח" - שבת עולמית: השעה התיעודית
80 שנה לכרוז שפירסם אבא קובנר ביידיש ליהודי וילנה והעולם בסוף דצמבר 1941, בו פרסם בפעם הראשונה בכתב את תוכניתו של היטלר להשמדת העם היהודי וקרא ליהודי וילנה ובעצם לכל היהודים הנרדפים בידי הנאצים, לא ללכת כצאן לטבח אלא להתנגד בכל דרך אפשרות. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: פרופ' דינה פורת, אוניברסיטת תל אביב; פרופ' אביהו רונן, אוניברסיטת חיפה; פרופ' אלי צור, סמינר הקיבוצים.
לפודקאסט
היסטוריה
פילוסופיה
ספרות
מחשבת ישראל
ראשונות בשורה השנייה - שבת עולמית: השעה התיעודית
על הנשים החלוצות בארץ ישראל בימי העלייה השנייה והשלישית. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: חיה גרץ-רן, ציירת; ד"ר סמדר סיני, היסטוריונית קיבוץ עין גב; ד"ר גליה בר-אור, חוקרת ואוצרת אומנות.
לפודקאסט
היסטוריה
אזרחות
מחשבת ישראל
מדעי החברה
"נהיה כולנו חלוצים" - שבת עולמית: השעה התיעודית
על תנועת "החלוץ" בפולין בשנים 1936 – 1923 ובתרומתה העצומה לגיבוש הישוב העברי בארץ ישראל בשנות העלייה השלישית והרביעית. מנחה: יצחק נוי. השתתפו: ד"ר צבי צמרת, מכללת שערי מדע ומשפט; ד"ר רונה יונה, אוניברסיטת תל-אביב ומכללת אורנים; יעל שוהם, קיבוץ גבעת השלושה;
לפודקאסט
היסטוריה
מחשבת ישראל
מנחם בגין- שבת עולמית: השעה התיעודית
:מנחה: יצחק נוי. משתתפים: שלמה נקדימון, עיתונאי; דן מרידור, שהיה מזכיר ממשלתו של בגין; יוסי אחימאיר, יו"ר מכון ז'בוטינסקי.
לפודקאסט
היסטוריה
אזרחות
הפודקאסט של המכון הישראלי לדמוקרטיה
לפודקאסט
אזרחות
הפודקאסט של התנ"ך – ד"ר ליאורה רביד
בפודקאסט של התנ״ך, ד״ר ליאורה רביד חושפת את האמת המרתקת שמאחורי הסיפורים התנכיים המוכרים לכולנו. ניתן לתרום לפודקאסט בפטריאון.
לפודקאסט
תנ"ך
הפודקאסט של היסטוריה גדולה, בקטנה
לפודקאסט
היסטוריה
סדרה בנושא "הספרים הגדולים" בהנחיית ד"ר ג'רמי פוגל שמשוחח עם מומחה אחר בכל פרק
כל פרק מוקדש ליצירת מופת אחת. בין היצירות: המניפסט הקומוניסטי, הלויתן, התפסן בשדה השיפון, מוצא המינים, האודיסיאה, הגלגול, רובניזון קרוזו ומסעות גוליבר, בראשית, הברית החדשה, הקוראן, גאווה ודעה קדומה
לפודקאסט
ספרות
תנ"ך
מורשת דת האסלאם
מורשת דת הנצרות
הרהורים על משמעות החיים, ד"ר שמעון אזולאי
לפודקאסט
No items found.
מה זאת אהבה? התשובה המדעית. אורחת-ד"ר ליאת יקיר
לפודקאסט
פילוסופיה
מחשבת ישראל
ספרות
האם יש מוסר אובייקטיבי? אורח: פרופסור דוד אנוך
לפודקאסט
No items found.
הטוב, הרע וניטשה: הפילוסופיה של פרידריך ניטשה, אורח: ד"ר ג'רמי פוגל
לפודקאסט
פילוסופיה
מחשבת ישראל
אנחנו והם: על הולדת הגוי, אורח: פרופסור ישי רוזן-צבי
לפודקאסט
מחשבת ישראל
תנ"ך
תושב"ע
על צדק, עוני ואי שוויון, אורח: פרופסור עומר מואב
לפודקאסט
אזרחות
פילוסופיה
מהו המזרח התיכון? אורח: עידן בריר
לפודקאסט
היסטוריה
מורשת דת האסלאם
מורשת דת הנצרות
מורשת הדת הדרוזים
סוקרטס והולדת הפילוסופיה, אורח: ד"ר ג'רמי פוגל
לפודקאסט
פילוסופיה
מחשבת ישראל
לא רק לילדים: על אליס, פו הדב והנסיך הקטן. אורח: ד"ר חיים שפירא
לפודקאסט
ספרות
פילוסופיה
איך מלחמת העולם הראשונה שינתה את העולם? אורח: קובי חוברה
לפודקאסט
היסטוריה
סיפורם של יהודי ארצות האיסלאם אורח: ד"ר דוד גדג
לפודקאסט
היסטוריה
עלייתה ועלייתה של האימפריה האמריקאית, אורח: ד"ר יואב פרומר
לפודקאסט
היסטוריה
אנטי-משה: חייו ותורתו של ברוך שפינוזה, אורח: ד"ר ג'רמי פוגל
לפודקאסט
פילוסופיה
מחשבת ישראל
מי כתב את התנ"ך, למה ומתי? אורחת: ד"ר ליאורה רביד
לפודקאסט
תנ"ך
מחשבת ישראל
תושב"ע
לא מה שמספרים בתקשורת: על פוליטיקה ודת במזרח התיכון, אורח: ד"ר אורי גולדברג
לפודקאסט
היסטוריה
תנ"ך
מורשת דת האסלאם
מורשת דת הנצרות
מורשת הדת הדרוזים
מושג ה'אני' בפילוסופיה: האם ניתן למצוא את האני האמיתי שלנו? אורחת: ד"ר תמי יגורי
לפודקאסט
פילוסופיה
איך נפוליאון שינה את העולם המודרני? אורח: פרופ' דניס שרביט
לפודקאסט
היסטוריה
החוויה הדתית לסוגיה, אורח: ד"ר תומר פרסיקו
לפודקאסט
No items found.
מיהו האלוהים היהודי? אורח: הרב מישאל ציון
לפודקאסט
תנ"ך
מחשבת ישראל
תושב"ע
פילוסופיה
מורשת דת האסלאם
הפסימיות הקוסמית של שופנהאואר, אורח: ד"ר ג'רמי פוגל
לפודקאסט
פילוסופיה
מתי היטלר הפך להיטלר? אורח: קובי חוברה
לפודקאסט
היסטוריה
על ספרות, פרוזה ומה שביניהם, אורח: אתגר קרת
לפודקאסט
ספרות
נ-נח-נחמן: מיהו רבי נחמן מברסלב ומהי תנועת החסידות, אורח: ד"ר אשר אלבו
לפודקאסט
מחשבת ישראל
זאת היונה: על יונה וולך והשירה העברית המתחדשת, אורח: עודד כרמלי
לפודקאסט
ספרות
האם הלאומיות היא תופעה מודרנית? אורח: פרופ' עזר גת
לפודקאסט
היסטוריה
אזרחות
מחשבת ישראל
אמנות השירה, אורח: רוני סומק
לפודקאסט
ספרות
מי אתה, ישעיהו ליבוביץ? אורח: נעם אורן
לפודקאסט
מחשבת ישראל
פילוסופיה
אזרחות
אפלטון! אורח: ד"ר ג'ייקוב אבולעפיה
לפודקאסט
פילוסופיה
מחשבת ישראל
מורשת דת הנצרות
מורשת דת האסלאם
מורשת הדת הדרוזים
מהי אמת מדעית? אורח: פרופ' יונתן דובי
לפודקאסט
פילוסופיה
מהי קבלה? אורחת: ד"ר נטע סובול
לפודקאסט
מחשבת ישראל
מתי מלחמת העולם השניה הפכה לעולמית? אורח: פרופ' דני אורבך
לפודקאסט
היסטוריה
מעבדות לחירות? על היסטוריה אפריקנית-אמריקנית, אורחת: ד"ר יעל שטרנהל
לפודקאסט
היסטוריה
אזרחות
האם ניתן לחזות התנהגות אנושית? אורח: ד"ר מיכאל גלעד
לפודקאסט
No items found.
קולנוע והיסטוריה: איך סרטים יכולים ללמד אותנו על העבר? אורחת: ד"ר מאיה פנחסי
לפודקאסט
היסטוריה
הפילוסופיה של עמנואל לוינס, אורחת: קרן יחזקאל
לפודקאסט
פילוסופיה
מחשבת ישראל
על רשתות חברתיות ומוסר, אורח: ד"ר יאיר בן דוד
לפודקאסט
No items found.
על שוויון והוגנות בחינוך, אורחת: ד"ר תמי הראל בן-שחר
לפודקאסט
אזרחות
פילוסופיה
גליליאו גליליי והמהפכה המדעית, אורחת: פרופ' ימימה בן מנחם
לפודקאסט
היסטוריה
פילוסופיה
מחשבת ישראל
הציונות והדת, אורח: פרופ' אוריה שביט
לפודקאסט
היסטוריה
אזרחות
מחשבת ישראל
הציונות והדת, אורח: פרופ' אוריה שביט
לפודקאסט
היסטוריה
אזרחות
מחשבת ישראל
ההיסטוריה הסודית של חגי ישראל, אורח: פרופ' ישי רוזן-צבי
לפודקאסט
תנ"ך
מחשבת ישראל
תושב"ע
מהי התחדשות יהודית? אורחת: ד"ר רות קלדרון
לפודקאסט
תנ"ך
מחשבת ישראל
תושב"ע
אמת ושקר בעידן הדיגיטלי (אורח: עומר בן יעקב)
לפודקאסט
פילוסופיה
תולדות האנרכיזם, אורח: ד"ר יפתח גולדמן
ד״ר יפתח גולדמן: תולדות האנרכיה- מהמהפכה הרוסית ועד היום
לפודקאסט
פילוסופיה
סיפור אחר לזכר שירה בנקי - הסכת העוסק בסיפורים של אנשים שפעלו למען האחר. הסכת מטעם ארגון "דרך שירה בנקי".
סיפורן של דמויות יוצאות דופן בהיסטוריה שפעלו למען האחר. הסכת בהפקת ארגון "דרך שירה בנקי"
לפודקאסט
No items found.
טבע האדם - הסכת הבוחן היבטים שונים בהתנהגות האנושית ומסביר אותם מבחינה אבולוציונית, פסיכולוגית ופילוסופית.
הסכת בהגשת ענת קורול-גורדון שעוקב אחרי היבטים שונים בהתנהגות האנושית ומתחקה אחר המקורות שלה - האבולוציוניים, הנסתרים והבלתי נראים. בכל פרק נצא לחקור היבט אחר של ההתנהגות האנושית, דרך שיחות עם חוקרים, מומחים ועם אנשים שסיפור חייהם עוזר להבין עוד על טבע האדם
לפודקאסט
No items found.
70 שנה - 70 ספרים - הסכת בו כל פרק עוסק בספר אחד מתוך 70 הספרים הישראלים החשובים שנכתבו.
יום הולדת 70 למדינת ישראל נראית לנו כמו הזדמנות חגיגית להביט אל הספרות שנוצרה פה מ-1948 ועד היום, ולנסות לפענח את עצמנו דרכה. במסגרת מיזם 70 שנה 70 ספרים הקמנו ועדה מיוחדת שבחרה רשימה של 70 ספרים חשובים, מרכזיים ומשפיעים בספרות הישראלית
לפודקאסט
ספרות
ברית מילה - המשורר שלומי חתוכה בשיחות עם משוררים על החומרים מהם עשויה השירה שלהם ובכלל
המשורר שלומי חתוכה מדבר בכל תוכנית עם משוררת או משורר ישראלים ולא מפחד לשים על השולחן את האג'נדות, האהבות והכעסים שמהם עשויה שירה
לפודקאסט
ספרות
אחת+ 5 - שיחה של שעה על ספרים ישנים וחדשים
שעה על ספרים ישנים וחדשים. ענת שרון בלייס + אורחים + חמשת הספרים הכי אהובים ומשפיעים
לפודקאסט
ספרות
הסכת בנושא הארי פוטר
שיר ראובן ודור סער-מן קוראים מחדש את הארי פוטר, מהתחלה ועד הסוף, ומזמינים אתכם להצטרף
לפודקאסט
ספרות
סיפור ביום - הסכת בנושא סיפורים קצרים. בכל פרק מתמקדים בסיפור קצר אחד
פותחים כל יום עם סיפור קצר. סיפורים קלאסיים לצד סיפורים חדשים של סופרים מקומיים לצד סופרים בינלאומיים. שיתוף פעולה עם "פרויקט הסיפור הקצר"
לפודקאסט
ספרות

לא נמצאו תוצאות עבור סינון זה